Navigation Menu

Vi åkte till Motala redan på torsdagen före tävlingen, är skönt att vara där i god tid innan. Då kan man kolla växlingsområde och banor i lugn och ro. Redan på fredagen hade de bestämt att om inget oväntat skulle inträffa så skulle simningen förkortas till 1500m istället för 4000m. Jag gick och höll tummarna hela fredagen och lördag morgon om att de skulle ändra sitt beslut och att vi skulle få simma i alla fall 3000m istället. Men så blev det inte utan det blev 1500m simning. Första delen av simningen lyckades jag hitta bra fötter att ligga bakom som höll en bra fart men efter vändpunkten och på väg tillbaka tappade jag denna grupp och märkte att jag simmade helgalet! Men hade en bra simning. Ut på cykeln och hade förväntat mig att det skulle vara kallt, kanske inte lika kallt som förra året men ändå kallt, till min förvåning så visade sig vädret från sin bästa sida och solen sken skönt på oss! Delar av bästa hejarklacken tyckte dock det var lite kyligt på morgonen.
DSC_0489
Första 9 milen på cykeln kändes kanon, efter det så märkte jag att jag kanske hade cyklat lite väl hårt i början och de sista 2 milen var grymt tunga! Försökte att bara ta det lugnt och skaka ur benen till löpningen.
DSC_0504
I början på löpningen så gjorde min mage uppror och benen kändes som betong stolpar! Men det lossnade efter ett tag och ut på andra varvet kändes det mycket bättre! Att få rapportering ut på sista varvet om att man leder och kommer hålla ledningen så länge man håller samma tempo gav den extra energin som behövdes! Sista varvet var riktigt tungt och tankarna gick mest till att ”så länge du bara springer tappar du inte så mycket tid bakåt, bara fortsätt spring inte gå!”

DSC_0514

Så sjuukt häftigt att fått vara med om ett AG-VM på hemmaplan och att få vinna guld i min AG 18-24!
DSC_0525

Nästan hela familjen var med, även mormor och morfar hade åkt för att kolla! Så hade helt klart bästa hejarklacken! Vi bodde tillsammans på Z-parkens camping där vi sov i husvagn och mormor och morfar hade hyrt en stuga. Otroligt att det orkar med att åka med mig på alla tävlingar runt om i Sverige!