Navigation Menu

Första tävlingen för året nästan på hemmaplan i Varberg. Hade mycket tankar innan loppet ifall man skulle köra tempocykel eller inte, det var inte tillåtet med drafting men en ganska teknisk bana. Valet föll tillslut på att köra på min linjecykel. För kom ihåg sen föregående år när jag cyklade tempocykeln att jag ändå inte han med att ligga så mycket i bocken med alla svängar och dylikt. Var även lite rädd för att med många startande att det skulle bli trångt på strandprmenaden på de sista varven, då känndes det också som en bättre ide att ha när tillgång till bromsarna om det skulle hända något och köra lite safe inför sommarens stora mål i Motala bara helgen efteråt!
Simningen var en strandstart och jag tycker att jag kom iväg ganska bra!
DSC_0469
Jag valde att ta av mig våtdräkten nästan direkt efter uppgång ur vattnet, då det var en ganska lång bit att springa till växlingsområdet.
DSC_0472

Cyklingen går på en varvbana där man cyklar 4 varv. Den är ganska trixig på sina ställen och har en ganska brant men väldigt kort backe precis efter växlingsområdet. Väldigt publikvänligt och det uppskattades av hejarklacken under dagen!
DSC_0474
Löpningen även den består av 4st varv som går runt Varbergs fästning. Tur att man har distansmätare på klockan annars är det lätt att tappa bort sig mot slutet när man är trött.
Jag lyckades att hålla det tempot som jag ville på löpningen och att få springa om trean på sista varvet och ha en bra känsla på löpningen var ett bra kvitto inför Motala!
DSC_0481
Två riktigt snabba och duktiga tjejer före mig på pallen, Eva och Sara.