Navigation Menu

Jag var ganska skoltrött under våren och bestämde mig för att jag ville ta en paus och göra något annat under hösten. Beslutet blev då att åka ett halvår till Australien! Var mycket funderingar fram och tillbaka innan jag kom fram till detta beslut, men förhoppningsvis inget jag kommer att ångra!
Efter Kalmar så kom avrese dagen bara närmare och närmare och jag började att få lite smått resefeber!
Den första utmaningen var att få till packningen! Viktgränsen var 30 kg och då skulle jag lyckas få med min cykel oxå. När jag vägde cykelväskan med cykeln i insåg jag att detta vägde 22,5 kg och hade då enbart 7,5 kg i mitt andra bagage!
IMG_0259
Från denna bild så blev min packning sen ganska bantad! Känns som att jag tog bort mer än hälften av allt som jag egentligen hade velat ha med mig…
Väl på flygplatsen så var jag nervös för att det var väldigt dyrt med övervikt per kg. Men det slutade i att de aldrig vägde min cykelväska och jag lyckades även få mina väskor incheckade hela vägen! En sak mindre att bekymra sig om.

IMG_0354

Fick ha två bagage taggar för att täcka in alla flygplatser på vägen..

Flygresan gick bra, men vääääldigt lång. Framme i Brisbane skulle jag kontakta han som jag skulle hyra ett rum hos så skulle han komma och möta mig dit jag kom med bussen, enda problemet var att min telefon inte fick någon täckning… Fick låna telefon av Philippa en svensk som jag hade träffat på planet, så skickade ett sms till honom. Jag satte mig sedan på bussen mot det okända. Men jag visste inte om han hade fått mitt sms, men busschauffören var väldigt snäll och lät mig låna hans telefon. Så bara 3 min senare blev jag uppmött av Drew.
DSC_0015
Bor här i en fin lägenhet bara 100 m från havet!

DSC_0027

Mooloolaba beach

DSC_0018
Första helgen som jag var här så var det en tävling i Mooloolaba, Ironman 70,3 Sunshine coast. Växlingsområdet var endast 50 m från där jag bor, kan säga att jag blev väldigt sugen på att tävla själv också! Men istället så var jag på andra sidan och hjälpte till som funktionär. På fredagen byggde vi upp växlingsområdet, under lördagen var jag i målgången på Ironkids och på söndagen var jag i ”recovery zon” för de tävlande efter målgång. En riktigt kul helg!
IMG_0287Första veckan tog jag det ganska lugnt med träningen men börjar nu komma igång lite mer. Något som är väldigt härligt är att kunna simma i havet! Behöver dock öva på att komma ut och in i vågorna.
Det som jag tycker är största skillnaden hittills mot hemma är att de är väldigt morgonpigga här! Ska man träna tillsammans med klubben så är det simning/cykling med start 05,00 på morgon! Men det är ett härligt gäng med Toby som tränare i Sunshine coast Tri Academy och roliga träningspass.

IMG_0351

Simmar i denna fina 50 m bassäng

IMG_0328

Ute på äventyr med cykeln

DSC_0033

Nationalpark

Ska försöka att uppdatera lite ibland om hur jag har det ”down under”
Nu har det varit lite lugnare några dagar därav har detta kommit igång. Gjorde en dum vurpa på damcykeln med lite asfaltseksem som följd och lite känningar i en höft igen, tråkigt men denna gången så slutade jag springa efter första gången det gjorde ont vilket förhoppningsvis betyder att det blir bättre snabbare.
Håller tummarna för det och hoppas att ni har haft en trevlig läsning!

Soliga och varma hälsningar från Australien!