Navigation Menu

Min andra Ironman i Kalmar och jag var sjuukt taggad och nervös flera veckor i förväg! Kroppen ville verkligen tävla efter den avbrutna tävlingen i Jönköping. Onsdag eftermiddag tog jag sällskap med Ola och vi åkte mot Kalmar.
Torsdagen var en lugn dag, vilade hämtade startkittet och började känna att är det inte lördag snart vill bara starta nu och få vara igång så att det här nervösa jobbiga släpper!
Fredag var jag ut på en kort cykelrunda med lite fartökningar och kroppen kändes bra och bra tryck i benen, kändes bra inför morgondagen! Tog en sista check av cykeln, tejpade på alla gels med mera som jag skulle ha med mig, pumpade däcken och checkade in cykeln. Förra året hade jag världens bästa plats i växlingsområdet, längst ut på kanten på stället närmast cykel ut/in, hade inte lika tur i år och hade istället stället längst bort och en plats i mitten! Men lyckades hitta ett fönster på tältet precis bakom att ta sikte på för att hitta min cykel.
Lördag morgon var äntligen kommen, in i växlingsområdet på morgonen och sätta dit vattenflaskor och kolla så att allt är ok med cykeln, gå lite nervös varv inne i växlingsområdet så att man vet hur man ska springa för att hitta sina påsar, cykel och liknande.
Sedan begav vi oss ner mot start! Johan som skulle starta i PRO fältet fick hoppa i vattnet och värma upp men för oss andra var det till att värma upp på land. Jag väntade lite väl länge med att gå in i fållan för simningen och kom lite längre bak än vad jag hade hoppats på. Men starten gick och ledet började sakta röra sig framåt. Hopp i vattnet och man var iväg, det nervösa släppte och det kändes mycket bättre!
DSC_0894Det var en del vågor på simningen men inte så farligt som vissa fått det att framstå tycker jag! Som tur var hade veckan före haft en simträning i havet med Halmstad triathleterna där det var betydligt värre vågor än vad det var här så på vägen ut tycket jag inte alls att det var några problem! Lite svårt att se bojarna men annars flöt simningen på bra, det var lite som att simma i en berg och dalbana! Kul tycker jag och simningen får gärna för mig vara så här varje gång. Värre var det när man fick vågorna från sidan, jag fortsatte att andas min tre takt vilket gjorde att det kändes som att jag svalde halva havet på vartannat armtag, när jag väl hade fått in att bara andas ifrån vågorna så var det dags att vända och jag gjorde såklart samma sak på vägen tillbaka. Det bästa med simningen var ändå att jag simmade snabbare än Johan, fast i simkampen förlorade jag ändå med 3-1…
Ut på cykeln och möttes av vad det kändes som en vägg ut på Ölandsbron! Hade kvar känslan av förra året när det rullade på riktigt lätt den biten! Lyckades hitta en kille som höll bra fart som jag tog 12m på ett tag, cyklade om honom och tänkte att han skulle ligga bakom mig och att vi kunde turas om men efter det såg jag honom inte mer. Så resten av cyklingen var ganska ensam, blev omcyklad av en del snabba killar (ganska många) men där gick det alldeles för fort för mig. In till varvningen i Kalmar så hade man ordentlig medvind, en riktigt energipåfyllning fick jag även vid vändningen inne i Kalmar när speakern säger att man är första AG-dam! Trodde jag aldrig skulle inträffa, inser då att jag kanske gör en ganska bra cykling ändå, lätt att tappa tron lite när det bara är en massa folk som cyklar om en och man själv inte får cykla om en enda.CSC_0937

Efter varvning inne i Kalmar

Jag gillar biten på Öland med långa raksträckor tycker att det är lite svårare att hålla farten på fastlandet där det är en del kurvor. Cyklingen är fixad och dags för löpning. I början känns det som man springer väldigt sakta men så piper klockan till och man inser oj, jag ska nog ta det liite lugnare. Efter 3-4 km var det rejält kämpigt ett tag men efter första varvet (av tre) så känndes det som att man hade kommit in i det lite bättre så andra varvet känns betydligt bättre. De två första varven höll jag mig till min plan att gå igenom vätskestationerna, fem steg dricka och sedan springa direkt igen.
DSC_0911
DSC_0913

Här får de till och med tummen upp på första varvet!

Men ut på tredje varvet så var det ordentligt motigt, höll min plan i de första vätskestationerna där också men det blev svårare och svårare för varje gång.
DSC_0919

Påväg ut på sista varvet, får langning av pappa.

När det är 6-7 km kvar så vill jag bara i mål! Där stod Vesa och Marie och hejade för fullt och det var guld värt! Älskar publiken i Kalmar, känns som att det är folk utmed hela banan och biten genom stan är helt magisk man nästan flyger fram av det publikstödet! Sen att man har världens bästa hejarklack med sig gör det inte sämre heller!
DSC_0914

Ser ut som att han har det skönt!

Så de sista km försöker jag att tänka bort benen och allt som gör ont och bara njuta av publiken sista biten in i mål. Över mållinjen kom jag och har alltid svårt att känna mig riktigt nöjd efter ett lopp kommer alltid på saker som man kunde ha gjort bättre eller ändrat på, träffar Johan strax därefter och det första jag frågar är vem som var snabbast på simmningen, viktigt!

Men såhär några veckor efteråt och med lite perspektiv till tävlingen så är jag väldigt nöjd med mitt lopp och jag hade en bra dag! Sen är det alltid småsaker som man kunde gjort bättre och det tar jag med mig till nästa år i Kalmar!
Att dagen även ledde till en vinst i min AG och 11:e plats totalt var en kul bonus!

DSC_0927

 Prisutdelning AG 18-24

DSC_0933
 Glada efter prisutdelningen

Vill avsluta med att tacka alla som har hejat ut med banan och på annat sätt stöttat mig under den långa dagen i Kalmar, särskilt min familj! Vet att det kan vara lika jobbigt att stå bredvid som att själv tävla!
Även stort grattis och grymt bra kört av alla andra Halmstad triathleter utmed banan! Försökte att heja på er som jag såg . Kul att vi var så många som 10 stycken från klubben som körde.