Navigation Menu
Queensland triathlon series rd:2

Queensland triathlon series rd:2

By on Okt 13, 2015 in Australien, Tävling |

Det var dags för min första tävling här i Australien, vilket var en deltävling i Queensland triathlon series.
Detta var den andra deltävlingen som gick av stapeln i Raby bay och distanserna var en supersprint, alltså 400 m simning 15 km cykling och 4 km löpning. Vi åkte från Mooloolaba på morgonen vilket gjorde att vi gå upp alldeles för tidigt!
incheckning

03.10 var alarmet ställt på och 03,30 satte vi oss i bilen. Bilresan tog ca 1 h 45 min och vi kom fram lagom till incheckningen som var mellan 05,15 och 06,30.

IMG_0487

Inne i växlingsområdet var det lite smått kaos men jag lyckades tillslut att hitta en plats till min cykel.

Uppvärmning och jag började att bli ganska nervös. 08.00 gick starten, vi simmade inne i en hamn så det var alldeles spegelblankt vattnet. Vissa tyckte att det var kallt och att man borde fått ha våtdräkt men jag tyckte då att det var varmt, fick sedan i efterhand veta att det va ca 22 °C i vattnet också. Man simmade lite som i en fyrkant och mellan båtarna och bojarna som man skulle runda så fanns det inte så mycket plats, så det blev ganska trångt! Jag både blev översimmad och simmade över folk, det var väldigt svårt att simma om! Men simningen gick helt ok.
Cyklingen bestod av tre varv på en 5 km bana, varje varv var det en liten backe och några rondeller och svängar, så en hyfsat knixig bana. Det svåra var att det var ganska mycket folk ute på bana (första start 07,30) och man var tvungen att hålla 7 m lucka. I början av cyklingen så cyklade jag mest om folk, men man fick vara uppmärksam bakåt också då det kom väldigt snabba killar på tempocyklar som var inne på sitt andra och tredje varv!
Lättad över att cyklingen var över och inte helt nöjd så kände jag att med de krafter jag har kvar så kan jag trycka på ordentligt på löpningen och göra en bra tid där. Löpningen började initialt väldigt bra och sprang om 5-6 tjejer under de första 500 metrarna. Jag lyckades sedan att hålla farten bra på löpningen och känna mig stark hela vägen, vilket känns väldigt positivt! När jag vid sista vändningen ser att jag har en tjej strax bakom mig tänker jag att hon ska då inte springa om mig! Det är bara och hålla farten och öka sista biten. Över mållinjen och jag lyckades hålla henne bakom mig, pratar med henne efteråt och inser att hon även är i samma AG som mig, och även att jag då vunnit min AG med ca 10 sek!
IMG_0492
Otroligt kul att vinna min AG och det bästa att få avsluta med en känsla av en stark löpning! Denna känslan på löpningen tar jag med mig till framtida tävlingar!

Nästa tävling kommer vara en olympisk i Noosa den 1:a november, har hört ryktesväg att det ska vara världens näst största så ska bli riktigt häftigt!

Soliga hälsningar/Jessica