Navigation Menu
Noosa multisport festival

Noosa multisport festival

By on Nov 2, 2015 in Australien, Tävling |

Redan på fredagen var det upp till Noosa för briefing inför söndagens tävling. Hur jag nu lyckades hamna i elitfältet är en bra fråga, många snabba tjejer var det anmälda.IMG_0575På lördagen var det sedan dags för en till tur upp till Noosa och incheckning av cykeln. Passade då även på att cykla en del av cykelbana, bland annat den berömda 3 km backen. Men den var inte alls så farlig, det gick uppåt hela tiden men det var inte särskilt brant. 17 serpentinsvängar på en fin väg inne i skogen så det var skönt skydd mot solen så att det inte blev så stekande hett.

IMG_0599

Det var ett enormt stort växlingsområde!

IMG_0597

Jag hann även kolla lite på barnens tävling, och det var otroligt många barn som tävlade! Tog en bild på deras växlingsområde, och det var hela 20 st cykelställ!! Fulla!

IMG_0590

Sen blev det söndag, en tidig morgon med klockan ställd på 03,15 så begav vi oss sedan mot Noosa. Gick en runda i växlingsområdet, fixade med skor, vattenflaskor och pumpade däcken. Insåg att jag var den enda utan tempocykel.. Draftingreglerna för oss var 12 m medans för AG:arna var det 7 m som gällde. Vi hade även fått reda på redan under briefingen på fredagen att det skulle bli en simning utan våtdräkt då det var 21,7 garder i vattnet. Men det var lycka för AG fältet som fick ha våtdräkt upp till 22.

Startskottet gick 06,16 en minut efter killarna hade gett sig iväg. Fick en ganska bra start men blev inträngd mellan två andra tjejer. Fältet delade upp sig ganska snabbt och jag hamnade i en lite grupp tillsammans med två andra tjejer. Ut till första bojen av den triangelformade banan hade vi sällskap. Men vid den bojen lyckades jag tappa de bra fötter jag hade framför mig och vi var två stycken kvar. Det var ganska svårnavigerat, det var inga stora vågor men de var tillräckligt stora för att bojarna skulle försvinna. Så simmade ett tag bara på känslan av att vi simmade åt rätt håll och förhoppningen att hon bredvid mig såg vart vi skulle. Simningen gick ganska bra och jag kände mig hoppfull för att inte bli helt själv upp på cykeln.

IMG_4617

Men någonstans på vägen försvann hon som jag hade simmat tillsammans med och jag blev själv ut på cykeln. (Fick senare veta att hon brutit).

Ut på cykeln och det kändes ganska bra i början. Cyklingen rullade på och kan säga att jag hade inga superben men det var en rolig cykelbana som jag ändå kunde njuta av. För det var ju faktiskt därför som jag ställde upp, inte för att göra mitt livs bästa tävling utan för att få vara en del av världens största endagars tävling. Ut på löpningen så var jag glad, och av publiken som hejade på en blev det bara bättre! Hörde även några svenskar på plats som hejjade på mig och det var en underbar stämning! Löpningen var dock också ensam, men de sista 2 km så sprang man längsmed cykelbanan och mötte folk som var på väg ut på cykeln/löpningen och det var då jag insåg hur mycket folk det var!

Noosa triÄven om jag inte gjorde ett toppenlopp så njöt jag av varje sekund! Bilden är från mig ut på löpningen med ett leende! 🙂

noosa tri ut löpningEfter denna tävlingen insåg jag hur roligt jag egentligen tycker det är att tävla. Vilket är något jag har gjort alldeles för lite av i år. Så det tar jag med mig till nästa säsong, mer tävlingar 2016!!