Navigation Menu
Great Ocean Road

Great Ocean Road

By on Dec 25, 2015 in Australien, Vardag |

Detta var en av de utflykterna som jag hade sett fram emot extra mycket!
Min plan var att försöka ta med mig så lite packning som möjligt, jag lyckades ganska bra med detta och hade tillslut en 20l ryggsäck med ett ombyte, handduk, extra slang/pump och lite mat med mig.

Så på måndagen satte jag mig på tåget från Sydney till Melbourne, vilket i sig var en ganska lång tågresa på i princip 12h. Så denna dagen blev det ingen cykling utan jag tog mig till där jag skulle bo över natten. Orginalplanen var sedan att cykla från Melbourne till Apollo bay, vilket skulle innebära ca 190 km, men efter lite mer utförliga syutider av kartan insåg jag att det skulle innebära en väldig massa trassel genom Melbourne och stora väger ner till Gellong. Så jag ändrade om i mina planer och tog istället tåget ner till Geelong, vilket jag såhär i efterhand är vlfigt glad att jag gjorde! För även första biten ut därifrån var stora vägar och ibland ganska obehagligt med den mängden trafik och hur fort bilarna kör!

Men väl ute på Great Ocean Road lugnade trafiken ner sig betydligt och de fina utsikterna som alla pratat om visade sig från sin bästa sida med strålande sol från klarblåhimmel!

DSC_0102Mitt sällskap 🙂

DSC_0116Under de sista 50 km av första dagen så slingrade sig vägen precis utmed kusten och det var många ställen sm man hade underbara vyer som denna!

DSC_0149Vackert!
Ut på andra dagen så var det mulet/regnade på morgonen så jag inväntade ett tag att det skulle sluta. Men efter 40-45 min blev jag rastlös och gav mig ut ändå. Kallt var det absolut inte och det regnade inte direkt heller utan det var mer väldigt fuktigt. Även om man blev dyngsur som om det hade regnat..

IMG_0885Dagens etapp var väldigt backig! Och större delen av den var en del inåtlandet.

IMG_0917Men det var inte mindre vackert för det!

DSC_0141När man sedan återigen kom ut mot kusten så kunde man se de 12 Apostlarna! Där passade jag även på att köpa mig en glass, den smakade oerhört gott efter nästan 4h på cykeln i ca 35 °C!

Denna dagen stannade jag i Port Campbell, efter en liten extra sväng förbi byn först.

Efter den otroligt varma dagen försökte jag att ”tvätta” mina kläder något tillsammans med mig själv i duschen och hängde de sedan för att försöka att bli något torra på klädhängarna inne på rummet. Detta var tydligen inte så uppskattat av vissa då jag kom tillbaka med den här lappen liggandes på golvet.

IMG_0902

Jag träffade dock aldrig på skrivaren av denna lapp, jag sov innan de kom och gick upp när de sov. Men man kan knappast bli upprörd över en lapp som börjar med ”Hey Mate!”

Dagen efter var det dags att bege sig tillbaka samma sträcka, jag var lite skeptisk till att cykla dessa väldiga backar en dag till så hade laddat upp med en massa energi att ha med mig i ryggsäcken då jag även skulle cykla 4 mil längre än gårdagen denna dag.

Allting började bra, åt frukost och skulle ge mig iväg. Tar min cykel och inser att jag har punka! det var bara fram med ny slang byta och se glad ut. Som tur var så kändes backarna på tillbaka vägen på något konstigt sätt betydligt lättare än på vägen dit och det var välkommet!

IMG_0931Dagens höjdpunkter var att jag såg både en koala och en känguru ute på vägen! 🙂

Sista dagen så cyklade jag återigen till Geelong för att därifrån ta tåget tillbaka till Melbourne.

DSC_0105Under hela resan utmed Great Ocean road så var det förvånansvärt lite bilar och fina vägar.

DSC_0109

När jag var tillbaka till Melbourne så hade jag lite tid att döda innan tåget skulle ta mig tillbaka till Sydney.

Hittills har jag inte haft så mycket julkänsla, men det gjorde sig lite påmint av alla juldekorationer.

IMG_0947

God Jul från Australien!