Navigation Menu

Det har varit tyst här ett tag. Tänkte göra en liten kort rapport om några av sommarens tävlingar hitills. Såklart med mycket bilder 🙂

Hallstahamar

Årets första triathlontävling hade längtat efter att äntligen få tävla då jag tyvärr fått mitt första DNS under Duathlon SM pga benhinneinflammation.

Hallstahammar är en trevlig tävling som jag har kört några gånger förut, men senaste gången var 2011 så det var kul att komma tillbaka. Formen kändes hyfsat bra, även om jag var lite nervös för hur det skulle gå med löpningen. Hade som längst sprungit 3-4 km efter mina problem med benhinnorna.
Hallstahammar bjöd på finväder i form av riktigt regnigt och ganska kallt.

DSC_0204

Men starten gick och tycker att jag hade en helt ok simning upp och ut på cykeln så tyckte jag att jag kunde trycka på bra på cykeln! Fokus var att göra en bra simning och cykel för att sedan löpa igenom kontrollerat.

DSC_0211

Men när regnet återigen tilltog så var jag lite rädd att dra omkull i alla de kurvor och vändpunkter som fanns på banan.
Något som definitivt behöver övas mer på! Trots en ganska tuff cykling och utebliven löpning så lyckades jag med en stabil löpning. Var en riktigt rolig dag och en positiv inledning av säsongen!

IMG_1565

Dessutom en andra plats var en positiv bonus, alltid kul att stå på pallen oavsett tävling ☺

Varberg

Detta är en av mina favorittävlingar som jag ogärna missar! Man får cykla sig yr på en rolig 4 varvsbana för att sedan springa 4 varv runt Varbergsfästning. Så riktigt publikvänligt och kul!

IMG_1602

Jag valde även iår att cykla påå min linjecykel, dels tycker jag att banan är lite kmixig men också för att det kan bli lite trångt på cykelbanan på de sista varven och då prioriterar jag att kunna bromsa om det skulle vingla ut någon framför en 🙂

Hade en bra dag fram till löpningen som jag fick slita tungt på. Gick ut i ledning efter cyklingen men fick se mig omsprungen av två snabbingar som jag dagen till ära inte hade en chans att hänga på. Men en 3:de plats 3:de året på raken är inte fy skam!

IMG_1610

 

Vansbro SM

Starten på simningen gick och jag hamnade i en grupp med några andra tjejer, vilket var riktigt roligt för annars tycker jag att man alltid ligger och simmar själv! Efter ett tag tunnades gruppen ut och vi var 2-3st kvar som simmade tillsammans hela vägen. Upp ur vattnet såg jag att det var Åsa:s fötter som jag hade legat på.Första biten ut på cyklingen kändes bra, strax innan första vändpunkten blev jag omcyklad av Emma. Jag försökte lägga mig på 12 m bakom henne, men då började jag känna att det fanns inget i benen att trycka med så efter första varvet släppte jag iväg henne.

DSC_0521

Ut på andra varvet gick ok, men efter det gick det utför och sista 2-3 milen så var det att överleva och ta sig in till växlingen, än så länge då hade jag förhoppningar om att löpningen skulle kännas bättre och kanske ha en chans att få tillbaka lite energi. Men icke! Måste ge ett enormt stort tack till alla som hejjat och peppat under löpningen och dagen! Jag hade en riktigt tung löpning, men jag är ändå stolt av att jag tog mig i mål!

DSC_0580

 

Jönköping 70,3

Var riktigt taggad inför revansch från förra helgen! Kroppen började att kännas bättre under veckan och jag kände mig piggare innan Jönköping än jag gjorde innan Vansbro.

IMG_1631

Var ute och testcyklade en del av cykelbanan dagen innan tävlingen.

Simningen tappade jag tyvärr fötter direkt då jag gjorde en riktigt dålig start , så fick simma hela simningen själv, vilket är mer som det brukar.

DSC_0612

Men ute på cyklingen så kändes det mycket bättre än i Vansbro, även om det känns som att det fortfarande finns mer att ge.

DSC_0623

Å ut på löpningen så kändes det som natt och dag jämfört med Vansbro. Nu fanns det energi i kroppen och benen ville springa! Första 7-8 km kändes riktigt bra innan det började spöka med en avdomnad fot/vad. Fick stanna och massera det och av det blev det något bättre en stund så gjorde det några gånger. Men med en betydligt bättre känsla och speciellt att det kändes roligt att tävla igen!!!

DSC_0631

Nu ser jag framemot mer tävlingar i sommar!
Nästa Ironman Kalmar till helgen!