Navigation Menu

Även om jag är mer seg än snabb så tycker jag att det är riktigt roligt även att tävla på kortare distanser. Så denna helg var det en sprint i Danmark som stod på schemat, det var dessutom Danmarks äldsta triathlontävling.
Jag åkte tillsammans med mamma, pappa och min minsta lillebror John. Vi åkte ner redan på fredagen för att det skulle bli lite som en minisemester också.

IMG_1669

Allting gick bra ungefär tills vi kom till Storabelt bron, när vi körde iväg därifrån så gav bilen ifrån sig ett stort vitt rökmoln… Efter detta blev det sämre och sämre för att tillslut komma ett vitt rökmoln varje gång man tryckte lite på gasen. Vi tog oss med nöd och näppe fram till campingen.

Men vi höll oss vid gott mod ändå men fick försöka att hitta ett annat sätt att ta oss hem.

Danmark var sedan som min lillebror sa ”Det regnar alltid i Danmark”. Lyckades cykla en liten runda under lördagen utan att bli alldeles för mycket dränkt i alla fall.

IMG_0720

Precis när jag stack ut näsan genom dörren så kom världens skyfall, så då passade vi på att spela en omgång kort medans det värsta la sig.

Söndagen kom och det var tävlingsdags, vilket skulle bli riktigt roligt! Då bilen var hel kaputt och pappa inte ville köra en meter till med den fick vi göra något som jag aldrig gjort tidigare, nämligen ta taxi till tävlingen. Väl framme så regnade det självklart där också. Hade tänkt cykla cykelbanan men gav upp den tanken ca 1h innan start när det fortfarande regnade som ett vattenfall.

IMG_0723

Jag och hejjarklacken skyler innan start.

Men ca 15 min innan start skingrade sig molnen och vi fick till och med se solen för första gången under helgen!
IMG_0729

11:05 gick våran start och det var ca 100 personer och strandstart. Det var väldigt långgrunt så det blev en lång bit med löpning/delfinhopp kom iväg helt ok så slapp slåss men simmade om ganska många på väg ut till första bojen. Då det för dagen blåste vad som kändes som halv storm så var det lite vågigt och på väg in så kollrade jag bort mig helt om vart jag skulle, såg inte en människa eller stranden med flaggorna som jag skulle sikta på. Bröstsimmade några tag och lyckades få syn på flaggorna, så en helt ok simning med behöver öva på det här med navigering helt klart!!

IMG_0733

Jag längst fram i grön badmössa 🙂

Cyklingen var en tvåvarvsbana på helt avstängda vägar(!!!), trodde att Danmark var platt men detta var i princip upp för backen vända och nerför backen igen.
IMG_0738
Löpningen var även den en två varvsloop, och ut från växlingsområdet var det fullt med folk som hejjade och man kunde inte annat än att bara le! Löpningen kändes betydligt bättre än vad den gjort tidigare i sommar och jag kunde hålla ihop det och göra en stabil löpning.

IMG_0746

Att jag även vann sprintdistansen var en kul bonus!
Detta var en riktigt rolig och välarrangerad tävling, och enligt tävlingsledaren så var det en tradition att vinnaren kommer tillbaka året efter, och det gör jag väldigt gärna!

IMG_0749

Sedan var det då dags för den lite svårare biten nämligen hemfärden… Som tur var har vi en ängel till kompis, Roger Johansson som åkte hela vägen för att komma och hämta oss!! Guldvärt och det kan vi inte tacka tillräckligt många gånger för!

IMG_0750

Så min cykel fick åka på Saab nr 2 för helgen, och denna gången tog vi oss hela vägen hem utan några problem!

Hälsningar från ett nu soligt Halmstad!