Navigation Menu
Kalmar Ironman

Kalmar Ironman

By on Sep 7, 2016 in Tävling |

Ironman Kalmar

Detta är absolut en av de tävlingar som jag har varit mest nervös inför, varför vet jag inte riktigt. Även den jag sett mest framemot hela sommaren, älskar stämningen och publiken i Kalmar!

Redan helgen innan kom det sig smygande. På onsdagen skulle jag och Alexander åka från Halmstad till Växjö för att sedan torsdag morgon åka resten av vägen till Kalmar.

IMG_1685

Sista havssimningen innan Kalmar

Jag hade gått igenom så att jag hade alla saker man behöver med sig, och när jag skulle hämta Alexander gick vi igenom samma sak. Tänkte vad behöver man, för simningen glasögon, våtdräkt, våtdräkt!!! då kom jag på att jag själv hade glömt att packa ner min våtdräkt. Som tur var hade vi då inte ens lämnat Halmstad så den var inte så långt bort.

Efter det gick resan bra. Vi kom till Kalmar torsdag förmiddag och hämtade nyckeln till ett hus vi hade hyrt ute på Boholmarna ca 10km söder om Kalmar. Kanonfint var det! På torsdagen kom även Josefine som också skulle tävla också Emma och Johan som skulle vara hejjaklack.

Förutom ett litet mindre missöde att Josefin hade glömt sina cykelskor i Göteborg så flöt förberedelserna inför lördagen på bra.

Tävlingsdags!

Min första Ironman med start i proffsfältet! Tyvärr var vi bara 5 st damer till start och jag såg framför mig en väldigt ensam simning.

IMG_1691

Kom iväg ganska dåligt i starten men kom efter ett tag in i en bra rytm. Jag fick då även med mig Katrin Möller på mina fötter. Tyckte att det var lite skönt att inte vara helt ensam, hon placerade sig bakom mina fötter och låg där hela simningen.

IMG_1692

Upp på cyklingen gjorde jag en ganska snabb växling och fick en liten lucka till Katrin som jag annars trodde skulle cykla om mig innan Ölandsbron. Men det dröjde ca 2 mil innan hon cyklade om mig, jag la mig på 12m på hennes hjul och låg kvar där tills en bit innan allvaret.

IMG_5744

Foto: Erik Arenhill

Det tog på krafterna och kanske hade det gått lite fort men just då att ligga bakom kändes grymt bra!

IMG_5747

Foto: Erik Arenhill

Ut på fastlandslopen blev jag dock rejält trött i benen stundvis och försökte att hålla farten så gott jag kunde man samtidigt ruska lite i benen inför den kommande löpningen. Blev även omcyklad av många AG-herrar men det är som det brukar och något jag faktiskt klarar av att inte bry mig om eller bli stressad över längre. Vilket verkligen behövdes idag!

In i Kalmar och publiken är helt makalös, det jublades och skreks och de ropade ens namn! Man kunde inte annat än att le och få en otrolig mängd energi. Detta märktes i början på löpningen och första 2 km var som att flyga fram, att det även sprang en kille med en kamera i högsta hugg framför gjorde inte energin nivån lägre precis. Men efter 5-6 km så gjorde sig cyklingen till känna och kanske även mängden löpning under våren och sommaren. Men jag är riktigt stolt över att jag efter gått igenom 3 vätskestationer i början sedan sprang hela(!!!) maran utan att gå en enda gång. Det var riktig pann-bensträning för mina ben och min kropp ville just då mest lägga sig i diket och försvinna. Men km:erna tickade på om än ganska långsamt, men stödet från publiken hjälpte oerhört mycket! Jag känner såhär efteråt att jag för dagen inte hade kunnat springa 1 sekund snabbare.

Direkt efteråt var jag ganska missnöjd, hade satt egna tidsmål ganska mycket högre men såhär några dagar i efterhand så känner jag mig mer nöjd med mitt lopp när det har hunnit sjunka in lite. Även om jag fortfarande är lite sne över att jag missade 10:30 i år igen med 1 ynka min.

IMG_1689

Jag har även fått lite perspektiv till vilket bra lopp jag gjorde förra året då det var ganska mycket sämre förhållanden och jag bara slog den tiden i år med 1 minut!

Men jag ser framemot många år framöver med triathlon och tävlingar och bara att inse att jag har mycket att lära och mycket rolig träning framför mig för att se hur bra jag kan bli!

Nu nästa blir Ironman Mallorca 24 September tillsammans med Johan Kärner och Sara Svensk. Ska bli kul att prova på en lite backigare bana och förhoppningsvis slippa våtdräkten på simningen 🙂