Navigation Menu

Tävling

Kalmar Ironman

Posted by on 10:09 in Tävling | Kommentarer inaktiverade för Kalmar Ironman

Kalmar Ironman

Ironman Kalmar

Detta är absolut en av de tävlingar som jag har varit mest nervös inför, varför vet jag inte riktigt. Även den jag sett mest framemot hela sommaren, älskar stämningen och publiken i Kalmar!

Redan helgen innan kom det sig smygande. På onsdagen skulle jag och Alexander åka från Halmstad till Växjö för att sedan torsdag morgon åka resten av vägen till Kalmar.

IMG_1685

Sista havssimningen innan Kalmar

Jag hade gått igenom så att jag hade alla saker man behöver med sig, och när jag skulle hämta Alexander gick vi igenom samma sak. Tänkte vad behöver man, för simningen glasögon, våtdräkt, våtdräkt!!! då kom jag på att jag själv hade glömt att packa ner min våtdräkt. Som tur var hade vi då inte ens lämnat Halmstad så den var inte så långt bort.

Efter det gick resan bra. Vi kom till Kalmar torsdag förmiddag och hämtade nyckeln till ett hus vi hade hyrt ute på Boholmarna ca 10km söder om Kalmar. Kanonfint var det! På torsdagen kom även Josefine som också skulle tävla också Emma och Johan som skulle vara hejjaklack.

Förutom ett litet mindre missöde att Josefin hade glömt sina cykelskor i Göteborg så flöt förberedelserna inför lördagen på bra.

Tävlingsdags!

Min första Ironman med start i proffsfältet! Tyvärr var vi bara 5 st damer till start och jag såg framför mig en väldigt ensam simning.

IMG_1691

Kom iväg ganska dåligt i starten men kom efter ett tag in i en bra rytm. Jag fick då även med mig Katrin Möller på mina fötter. Tyckte att det var lite skönt att inte vara helt ensam, hon placerade sig bakom mina fötter och låg där hela simningen.

IMG_1692

Upp på cyklingen gjorde jag en ganska snabb växling och fick en liten lucka till Katrin som jag annars trodde skulle cykla om mig innan Ölandsbron. Men det dröjde ca 2 mil innan hon cyklade om mig, jag la mig på 12m på hennes hjul och låg kvar där tills en bit innan allvaret.

IMG_5744

Foto: Erik Arenhill

Det tog på krafterna och kanske hade det gått lite fort men just då att ligga bakom kändes grymt bra!

IMG_5747

Foto: Erik Arenhill

Ut på fastlandslopen blev jag dock rejält trött i benen stundvis och försökte att hålla farten så gott jag kunde man samtidigt ruska lite i benen inför den kommande löpningen. Blev även omcyklad av många AG-herrar men det är som det brukar och något jag faktiskt klarar av att inte bry mig om eller bli stressad över längre. Vilket verkligen behövdes idag!

In i Kalmar och publiken är helt makalös, det jublades och skreks och de ropade ens namn! Man kunde inte annat än att le och få en otrolig mängd energi. Detta märktes i början på löpningen och första 2 km var som att flyga fram, att det även sprang en kille med en kamera i högsta hugg framför gjorde inte energin nivån lägre precis. Men efter 5-6 km så gjorde sig cyklingen till känna och kanske även mängden löpning under våren och sommaren. Men jag är riktigt stolt över att jag efter gått igenom 3 vätskestationer i början sedan sprang hela(!!!) maran utan att gå en enda gång. Det var riktig pann-bensträning för mina ben och min kropp ville just då mest lägga sig i diket och försvinna. Men km:erna tickade på om än ganska långsamt, men stödet från publiken hjälpte oerhört mycket! Jag känner såhär efteråt att jag för dagen inte hade kunnat springa 1 sekund snabbare.

Direkt efteråt var jag ganska missnöjd, hade satt egna tidsmål ganska mycket högre men såhär några dagar i efterhand så känner jag mig mer nöjd med mitt lopp när det har hunnit sjunka in lite. Även om jag fortfarande är lite sne över att jag missade 10:30 i år igen med 1 ynka min.

IMG_1689

Jag har även fått lite perspektiv till vilket bra lopp jag gjorde förra året då det var ganska mycket sämre förhållanden och jag bara slog den tiden i år med 1 minut!

Men jag ser framemot många år framöver med triathlon och tävlingar och bara att inse att jag har mycket att lära och mycket rolig träning framför mig för att se hur bra jag kan bli!

Nu nästa blir Ironman Mallorca 24 September tillsammans med Johan Kärner och Sara Svensk. Ska bli kul att prova på en lite backigare bana och förhoppningsvis slippa våtdräkten på simningen 🙂

Äventyr i Danmark

Posted by on 18:43 in Tävling | Kommentarer inaktiverade för Äventyr i Danmark

Även om jag är mer seg än snabb så tycker jag att det är riktigt roligt även att tävla på kortare distanser. Så denna helg var det en sprint i Danmark som stod på schemat, det var dessutom Danmarks äldsta triathlontävling.
Jag åkte tillsammans med mamma, pappa och min minsta lillebror John. Vi åkte ner redan på fredagen för att det skulle bli lite som en minisemester också.

IMG_1669

Allting gick bra ungefär tills vi kom till Storabelt bron, när vi körde iväg därifrån så gav bilen ifrån sig ett stort vitt rökmoln… Efter detta blev det sämre och sämre för att tillslut komma ett vitt rökmoln varje gång man tryckte lite på gasen. Vi tog oss med nöd och näppe fram till campingen.

Men vi höll oss vid gott mod ändå men fick försöka att hitta ett annat sätt att ta oss hem.

Danmark var sedan som min lillebror sa ”Det regnar alltid i Danmark”. Lyckades cykla en liten runda under lördagen utan att bli alldeles för mycket dränkt i alla fall.

IMG_0720

Precis när jag stack ut näsan genom dörren så kom världens skyfall, så då passade vi på att spela en omgång kort medans det värsta la sig.

Söndagen kom och det var tävlingsdags, vilket skulle bli riktigt roligt! Då bilen var hel kaputt och pappa inte ville köra en meter till med den fick vi göra något som jag aldrig gjort tidigare, nämligen ta taxi till tävlingen. Väl framme så regnade det självklart där också. Hade tänkt cykla cykelbanan men gav upp den tanken ca 1h innan start när det fortfarande regnade som ett vattenfall.

IMG_0723

Jag och hejjarklacken skyler innan start.

Men ca 15 min innan start skingrade sig molnen och vi fick till och med se solen för första gången under helgen!
IMG_0729

11:05 gick våran start och det var ca 100 personer och strandstart. Det var väldigt långgrunt så det blev en lång bit med löpning/delfinhopp kom iväg helt ok så slapp slåss men simmade om ganska många på väg ut till första bojen. Då det för dagen blåste vad som kändes som halv storm så var det lite vågigt och på väg in så kollrade jag bort mig helt om vart jag skulle, såg inte en människa eller stranden med flaggorna som jag skulle sikta på. Bröstsimmade några tag och lyckades få syn på flaggorna, så en helt ok simning med behöver öva på det här med navigering helt klart!!

IMG_0733

Jag längst fram i grön badmössa 🙂

Cyklingen var en tvåvarvsbana på helt avstängda vägar(!!!), trodde att Danmark var platt men detta var i princip upp för backen vända och nerför backen igen.
IMG_0738
Löpningen var även den en två varvsloop, och ut från växlingsområdet var det fullt med folk som hejjade och man kunde inte annat än att bara le! Löpningen kändes betydligt bättre än vad den gjort tidigare i sommar och jag kunde hålla ihop det och göra en stabil löpning.

IMG_0746

Att jag även vann sprintdistansen var en kul bonus!
Detta var en riktigt rolig och välarrangerad tävling, och enligt tävlingsledaren så var det en tradition att vinnaren kommer tillbaka året efter, och det gör jag väldigt gärna!

IMG_0749

Sedan var det då dags för den lite svårare biten nämligen hemfärden… Som tur var har vi en ängel till kompis, Roger Johansson som åkte hela vägen för att komma och hämta oss!! Guldvärt och det kan vi inte tacka tillräckligt många gånger för!

IMG_0750

Så min cykel fick åka på Saab nr 2 för helgen, och denna gången tog vi oss hela vägen hem utan några problem!

Hälsningar från ett nu soligt Halmstad!

 

Sommarens tävlingar

Posted by on 20:08 in Tävling | Kommentarer inaktiverade för Sommarens tävlingar

Det har varit tyst här ett tag. Tänkte göra en liten kort rapport om några av sommarens tävlingar hitills. Såklart med mycket bilder 🙂

Hallstahamar

Årets första triathlontävling hade längtat efter att äntligen få tävla då jag tyvärr fått mitt första DNS under Duathlon SM pga benhinneinflammation.

Hallstahammar är en trevlig tävling som jag har kört några gånger förut, men senaste gången var 2011 så det var kul att komma tillbaka. Formen kändes hyfsat bra, även om jag var lite nervös för hur det skulle gå med löpningen. Hade som längst sprungit 3-4 km efter mina problem med benhinnorna.
Hallstahammar bjöd på finväder i form av riktigt regnigt och ganska kallt.

DSC_0204

Men starten gick och tycker att jag hade en helt ok simning upp och ut på cykeln så tyckte jag att jag kunde trycka på bra på cykeln! Fokus var att göra en bra simning och cykel för att sedan löpa igenom kontrollerat.

DSC_0211

Men när regnet återigen tilltog så var jag lite rädd att dra omkull i alla de kurvor och vändpunkter som fanns på banan.
Något som definitivt behöver övas mer på! Trots en ganska tuff cykling och utebliven löpning så lyckades jag med en stabil löpning. Var en riktigt rolig dag och en positiv inledning av säsongen!

IMG_1565

Dessutom en andra plats var en positiv bonus, alltid kul att stå på pallen oavsett tävling ☺

Varberg

Detta är en av mina favorittävlingar som jag ogärna missar! Man får cykla sig yr på en rolig 4 varvsbana för att sedan springa 4 varv runt Varbergsfästning. Så riktigt publikvänligt och kul!

IMG_1602

Jag valde även iår att cykla påå min linjecykel, dels tycker jag att banan är lite kmixig men också för att det kan bli lite trångt på cykelbanan på de sista varven och då prioriterar jag att kunna bromsa om det skulle vingla ut någon framför en 🙂

Hade en bra dag fram till löpningen som jag fick slita tungt på. Gick ut i ledning efter cyklingen men fick se mig omsprungen av två snabbingar som jag dagen till ära inte hade en chans att hänga på. Men en 3:de plats 3:de året på raken är inte fy skam!

IMG_1610

 

Vansbro SM

Starten på simningen gick och jag hamnade i en grupp med några andra tjejer, vilket var riktigt roligt för annars tycker jag att man alltid ligger och simmar själv! Efter ett tag tunnades gruppen ut och vi var 2-3st kvar som simmade tillsammans hela vägen. Upp ur vattnet såg jag att det var Åsa:s fötter som jag hade legat på.Första biten ut på cyklingen kändes bra, strax innan första vändpunkten blev jag omcyklad av Emma. Jag försökte lägga mig på 12 m bakom henne, men då började jag känna att det fanns inget i benen att trycka med så efter första varvet släppte jag iväg henne.

DSC_0521

Ut på andra varvet gick ok, men efter det gick det utför och sista 2-3 milen så var det att överleva och ta sig in till växlingen, än så länge då hade jag förhoppningar om att löpningen skulle kännas bättre och kanske ha en chans att få tillbaka lite energi. Men icke! Måste ge ett enormt stort tack till alla som hejjat och peppat under löpningen och dagen! Jag hade en riktigt tung löpning, men jag är ändå stolt av att jag tog mig i mål!

DSC_0580

 

Jönköping 70,3

Var riktigt taggad inför revansch från förra helgen! Kroppen började att kännas bättre under veckan och jag kände mig piggare innan Jönköping än jag gjorde innan Vansbro.

IMG_1631

Var ute och testcyklade en del av cykelbanan dagen innan tävlingen.

Simningen tappade jag tyvärr fötter direkt då jag gjorde en riktigt dålig start , så fick simma hela simningen själv, vilket är mer som det brukar.

DSC_0612

Men ute på cyklingen så kändes det mycket bättre än i Vansbro, även om det känns som att det fortfarande finns mer att ge.

DSC_0623

Å ut på löpningen så kändes det som natt och dag jämfört med Vansbro. Nu fanns det energi i kroppen och benen ville springa! Första 7-8 km kändes riktigt bra innan det började spöka med en avdomnad fot/vad. Fick stanna och massera det och av det blev det något bättre en stund så gjorde det några gånger. Men med en betydligt bättre känsla och speciellt att det kändes roligt att tävla igen!!!

DSC_0631

Nu ser jag framemot mer tävlingar i sommar!
Nästa Ironman Kalmar till helgen!

Ironman 70,3 Western Sydney

Posted by on 03:18 in Australien, Tävling | Kommentarer inaktiverade för Ironman 70,3 Western Sydney

Ironman 70,3 Western Sydney

Dagen började med en alltför tidig morgon, då klockan var ställd på 03:15! Åt frukost och 03:45 satte vi oss i bilen mot Penrith. När vi kom fram i Penrith var det mörka moln på himlen och litesmåregnigt ca 20°C.

Gjorde ordning inne i växlingsområdet, värmde upp och gav mig sedan ner mot starten.IMG_0794Skillnaden mellan Sverige och Schweiz verkar vara lite svår…

Innan start var jag nervös men laddad, det var många snabba tjejer som stod uppradade på pontonen. Starten gick (06,02!) och de drog iväg väldigt snabbt, hade inte en chans att hänga med! Så ensam redan från start, simningen var en okomplicerad bana som simmades i sjön där rodd tävlingarna under Olympiska spelen hölls. Så det var linor under vattnet som man kunde hålla koll på så att man simmade rakt. Men trots detta lyckades jag på något sätt komma bort mig med att simma riktigt snett på vägen tillbaka.. Simningen var utan våtdräkt då det var 25,5°C i vattnet så riktigt varmt!

Upp från vattnet och ut på cykeln. Var ganska ensam (helt?!) om att cykla linjecykel och kan säga att jag helt klart saknade min tempocykel. Jag hade fått låna ett par tempopinnar men hade cyklat med dem en gång innan och det var allt förutom optimalt. Från att vara van vid att cykla på min tempocykel så tycker jag att det var en stor skillnad, känner att jag har suttit mycket bättre på den än vad jag gör på min linjecykel. Redan ut på cyklingen kände jag inte kunde trycka på som vanligt, det gick bra i ett tempo men att öka fanns inte en chans i världen då tog de emot rejält. Tog mig igenom cyklingen och höll modet uppe genom att löpningen har känts bra (eller ja bra innan mina 2-3 veckor som jag har varit sjuk), och att det var det jag främst ville fokusera på, att få till en bra löpning.

 Ut på löpningen och det fanns ingen energi i kroppen, kändes som att köra bil med handbromsen i. Bestämde mig för att i mål ska jag! Och endast gå igenom vätskestationerna hur långsamt jag än skulle springa så skulle jag inte gå. Ut på löpningen hade även solen kommit fram, det var riktigt fuktigt och temperaturen låg runt 30°C. Första varvet (av 2,5) var en riktig kamp, men efter mycket kola i varje vätskestation och min egenblandade ”gel” av Umaras sportdryck så kände jag mig faktiskt något mer levande på sista varvet.

Direkt efter mållinjen fick jag en funktionär under varje arm och de satte ner mig på en stol och gav mig en påse is. Men jag var kall och frös och tog bort den, en läkare kom och tittade till mig och sa att jag var kokhet och ville ha med mig till sjuktältet. Tyckte att det är ingen fara, så fick hjälp upp till ”recovery area” men efter att ytterligare två kommit fram till mig och kollat om jag verkligen mådde bra, så blev det en tur till sjuktältet ändå. De konstaterade att jag hade hög kroppstemperatur men att det annars var bra med mig.

 Såhär i efterhand så känner jag mig inte särskilt nöjd resultatmässigt, utan att jag har verkligen mer att ge, jag vet att jag kan båda cykla och springa snabbare! Men jag är ändå nöjd med det faktum att trots att jag hade en dålig dag och kroppen inte svarade som jag ville så lyckades jag hålla mig vid ett ganska gott humör och framförallt ta mig i mål.

Men framförallt taggad mot nya utmaningar och nya tävlingar! Nu kommer det dock dröja ett tag då nästa tävling förmodligen blir på hemmaplan i Sverige. Jag vet att jag kan mer än vad jag fick ut i söndags, så nästa gång då så! 🙂

Nu tar jag en vecka helt utan att tänka på triathlon och åker upp till Stora barriärrevet, ser framemot mycket snorkling och bad!

Soliga hälsningar från Australien

Noosa multisport festival

Posted by on 05:36 in Australien, Tävling | Kommentarer inaktiverade för Noosa multisport festival

Noosa multisport festival

Redan på fredagen var det upp till Noosa för briefing inför söndagens tävling. Hur jag nu lyckades hamna i elitfältet är en bra fråga, många snabba tjejer var det anmälda.IMG_0575På lördagen var det sedan dags för en till tur upp till Noosa och incheckning av cykeln. Passade då även på att cykla en del av cykelbana, bland annat den berömda 3 km backen. Men den var inte alls så farlig, det gick uppåt hela tiden men det var inte särskilt brant. 17 serpentinsvängar på en fin väg inne i skogen så det var skönt skydd mot solen så att det inte blev så stekande hett.

IMG_0599

Det var ett enormt stort växlingsområde!

IMG_0597

Jag hann även kolla lite på barnens tävling, och det var otroligt många barn som tävlade! Tog en bild på deras växlingsområde, och det var hela 20 st cykelställ!! Fulla!

IMG_0590

Sen blev det söndag, en tidig morgon med klockan ställd på 03,15 så begav vi oss sedan mot Noosa. Gick en runda i växlingsområdet, fixade med skor, vattenflaskor och pumpade däcken. Insåg att jag var den enda utan tempocykel.. Draftingreglerna för oss var 12 m medans för AG:arna var det 7 m som gällde. Vi hade även fått reda på redan under briefingen på fredagen att det skulle bli en simning utan våtdräkt då det var 21,7 garder i vattnet. Men det var lycka för AG fältet som fick ha våtdräkt upp till 22.

Startskottet gick 06,16 en minut efter killarna hade gett sig iväg. Fick en ganska bra start men blev inträngd mellan två andra tjejer. Fältet delade upp sig ganska snabbt och jag hamnade i en lite grupp tillsammans med två andra tjejer. Ut till första bojen av den triangelformade banan hade vi sällskap. Men vid den bojen lyckades jag tappa de bra fötter jag hade framför mig och vi var två stycken kvar. Det var ganska svårnavigerat, det var inga stora vågor men de var tillräckligt stora för att bojarna skulle försvinna. Så simmade ett tag bara på känslan av att vi simmade åt rätt håll och förhoppningen att hon bredvid mig såg vart vi skulle. Simningen gick ganska bra och jag kände mig hoppfull för att inte bli helt själv upp på cykeln.

IMG_4617

Men någonstans på vägen försvann hon som jag hade simmat tillsammans med och jag blev själv ut på cykeln. (Fick senare veta att hon brutit).

Ut på cykeln och det kändes ganska bra i början. Cyklingen rullade på och kan säga att jag hade inga superben men det var en rolig cykelbana som jag ändå kunde njuta av. För det var ju faktiskt därför som jag ställde upp, inte för att göra mitt livs bästa tävling utan för att få vara en del av världens största endagars tävling. Ut på löpningen så var jag glad, och av publiken som hejade på en blev det bara bättre! Hörde även några svenskar på plats som hejjade på mig och det var en underbar stämning! Löpningen var dock också ensam, men de sista 2 km så sprang man längsmed cykelbanan och mötte folk som var på väg ut på cykeln/löpningen och det var då jag insåg hur mycket folk det var!

Noosa triÄven om jag inte gjorde ett toppenlopp så njöt jag av varje sekund! Bilden är från mig ut på löpningen med ett leende! 🙂

noosa tri ut löpningEfter denna tävlingen insåg jag hur roligt jag egentligen tycker det är att tävla. Vilket är något jag har gjort alldeles för lite av i år. Så det tar jag med mig till nästa säsong, mer tävlingar 2016!!

Queensland triathlon series rd:2

Posted by on 07:18 in Australien, Tävling | Kommentarer inaktiverade för Queensland triathlon series rd:2

Queensland triathlon series rd:2

Det var dags för min första tävling här i Australien, vilket var en deltävling i Queensland triathlon series.
Detta var den andra deltävlingen som gick av stapeln i Raby bay och distanserna var en supersprint, alltså 400 m simning 15 km cykling och 4 km löpning. Vi åkte från Mooloolaba på morgonen vilket gjorde att vi gå upp alldeles för tidigt!
incheckning

03.10 var alarmet ställt på och 03,30 satte vi oss i bilen. Bilresan tog ca 1 h 45 min och vi kom fram lagom till incheckningen som var mellan 05,15 och 06,30.

IMG_0487

Inne i växlingsområdet var det lite smått kaos men jag lyckades tillslut att hitta en plats till min cykel.

Uppvärmning och jag började att bli ganska nervös. 08.00 gick starten, vi simmade inne i en hamn så det var alldeles spegelblankt vattnet. Vissa tyckte att det var kallt och att man borde fått ha våtdräkt men jag tyckte då att det var varmt, fick sedan i efterhand veta att det va ca 22 °C i vattnet också. Man simmade lite som i en fyrkant och mellan båtarna och bojarna som man skulle runda så fanns det inte så mycket plats, så det blev ganska trångt! Jag både blev översimmad och simmade över folk, det var väldigt svårt att simma om! Men simningen gick helt ok.
Cyklingen bestod av tre varv på en 5 km bana, varje varv var det en liten backe och några rondeller och svängar, så en hyfsat knixig bana. Det svåra var att det var ganska mycket folk ute på bana (första start 07,30) och man var tvungen att hålla 7 m lucka. I början av cyklingen så cyklade jag mest om folk, men man fick vara uppmärksam bakåt också då det kom väldigt snabba killar på tempocyklar som var inne på sitt andra och tredje varv!
Lättad över att cyklingen var över och inte helt nöjd så kände jag att med de krafter jag har kvar så kan jag trycka på ordentligt på löpningen och göra en bra tid där. Löpningen började initialt väldigt bra och sprang om 5-6 tjejer under de första 500 metrarna. Jag lyckades sedan att hålla farten bra på löpningen och känna mig stark hela vägen, vilket känns väldigt positivt! När jag vid sista vändningen ser att jag har en tjej strax bakom mig tänker jag att hon ska då inte springa om mig! Det är bara och hålla farten och öka sista biten. Över mållinjen och jag lyckades hålla henne bakom mig, pratar med henne efteråt och inser att hon även är i samma AG som mig, och även att jag då vunnit min AG med ca 10 sek!
IMG_0492
Otroligt kul att vinna min AG och det bästa att få avsluta med en känsla av en stark löpning! Denna känslan på löpningen tar jag med mig till framtida tävlingar!

Nästa tävling kommer vara en olympisk i Noosa den 1:a november, har hört ryktesväg att det ska vara världens näst största så ska bli riktigt häftigt!

Soliga hälsningar/Jessica

Ironman Kalmar

Posted by on 04:43 in Tävling | Kommentarer inaktiverade för Ironman Kalmar

Min andra Ironman i Kalmar och jag var sjuukt taggad och nervös flera veckor i förväg! Kroppen ville verkligen tävla efter den avbrutna tävlingen i Jönköping. Onsdag eftermiddag tog jag sällskap med Ola och vi åkte mot Kalmar.
Torsdagen var en lugn dag, vilade hämtade startkittet och började känna att är det inte lördag snart vill bara starta nu och få vara igång så att det här nervösa jobbiga släpper!
Fredag var jag ut på en kort cykelrunda med lite fartökningar och kroppen kändes bra och bra tryck i benen, kändes bra inför morgondagen! Tog en sista check av cykeln, tejpade på alla gels med mera som jag skulle ha med mig, pumpade däcken och checkade in cykeln. Förra året hade jag världens bästa plats i växlingsområdet, längst ut på kanten på stället närmast cykel ut/in, hade inte lika tur i år och hade istället stället längst bort och en plats i mitten! Men lyckades hitta ett fönster på tältet precis bakom att ta sikte på för att hitta min cykel.
Lördag morgon var äntligen kommen, in i växlingsområdet på morgonen och sätta dit vattenflaskor och kolla så att allt är ok med cykeln, gå lite nervös varv inne i växlingsområdet så att man vet hur man ska springa för att hitta sina påsar, cykel och liknande.
Sedan begav vi oss ner mot start! Johan som skulle starta i PRO fältet fick hoppa i vattnet och värma upp men för oss andra var det till att värma upp på land. Jag väntade lite väl länge med att gå in i fållan för simningen och kom lite längre bak än vad jag hade hoppats på. Men starten gick och ledet började sakta röra sig framåt. Hopp i vattnet och man var iväg, det nervösa släppte och det kändes mycket bättre!
DSC_0894Det var en del vågor på simningen men inte så farligt som vissa fått det att framstå tycker jag! Som tur var hade veckan före haft en simträning i havet med Halmstad triathleterna där det var betydligt värre vågor än vad det var här så på vägen ut tycket jag inte alls att det var några problem! Lite svårt att se bojarna men annars flöt simningen på bra, det var lite som att simma i en berg och dalbana! Kul tycker jag och simningen får gärna för mig vara så här varje gång. Värre var det när man fick vågorna från sidan, jag fortsatte att andas min tre takt vilket gjorde att det kändes som att jag svalde halva havet på vartannat armtag, när jag väl hade fått in att bara andas ifrån vågorna så var det dags att vända och jag gjorde såklart samma sak på vägen tillbaka. Det bästa med simningen var ändå att jag simmade snabbare än Johan, fast i simkampen förlorade jag ändå med 3-1…
Ut på cykeln och möttes av vad det kändes som en vägg ut på Ölandsbron! Hade kvar känslan av förra året när det rullade på riktigt lätt den biten! Lyckades hitta en kille som höll bra fart som jag tog 12m på ett tag, cyklade om honom och tänkte att han skulle ligga bakom mig och att vi kunde turas om men efter det såg jag honom inte mer. Så resten av cyklingen var ganska ensam, blev omcyklad av en del snabba killar (ganska många) men där gick det alldeles för fort för mig. In till varvningen i Kalmar så hade man ordentlig medvind, en riktigt energipåfyllning fick jag även vid vändningen inne i Kalmar när speakern säger att man är första AG-dam! Trodde jag aldrig skulle inträffa, inser då att jag kanske gör en ganska bra cykling ändå, lätt att tappa tron lite när det bara är en massa folk som cyklar om en och man själv inte får cykla om en enda.CSC_0937

Efter varvning inne i Kalmar

Jag gillar biten på Öland med långa raksträckor tycker att det är lite svårare att hålla farten på fastlandet där det är en del kurvor. Cyklingen är fixad och dags för löpning. I början känns det som man springer väldigt sakta men så piper klockan till och man inser oj, jag ska nog ta det liite lugnare. Efter 3-4 km var det rejält kämpigt ett tag men efter första varvet (av tre) så känndes det som att man hade kommit in i det lite bättre så andra varvet känns betydligt bättre. De två första varven höll jag mig till min plan att gå igenom vätskestationerna, fem steg dricka och sedan springa direkt igen.
DSC_0911
DSC_0913

Här får de till och med tummen upp på första varvet!

Men ut på tredje varvet så var det ordentligt motigt, höll min plan i de första vätskestationerna där också men det blev svårare och svårare för varje gång.
DSC_0919

Påväg ut på sista varvet, får langning av pappa.

När det är 6-7 km kvar så vill jag bara i mål! Där stod Vesa och Marie och hejade för fullt och det var guld värt! Älskar publiken i Kalmar, känns som att det är folk utmed hela banan och biten genom stan är helt magisk man nästan flyger fram av det publikstödet! Sen att man har världens bästa hejarklack med sig gör det inte sämre heller!
DSC_0914

Ser ut som att han har det skönt!

Så de sista km försöker jag att tänka bort benen och allt som gör ont och bara njuta av publiken sista biten in i mål. Över mållinjen kom jag och har alltid svårt att känna mig riktigt nöjd efter ett lopp kommer alltid på saker som man kunde ha gjort bättre eller ändrat på, träffar Johan strax därefter och det första jag frågar är vem som var snabbast på simmningen, viktigt!

Men såhär några veckor efteråt och med lite perspektiv till tävlingen så är jag väldigt nöjd med mitt lopp och jag hade en bra dag! Sen är det alltid småsaker som man kunde gjort bättre och det tar jag med mig till nästa år i Kalmar!
Att dagen även ledde till en vinst i min AG och 11:e plats totalt var en kul bonus!

DSC_0927

 Prisutdelning AG 18-24

DSC_0933
 Glada efter prisutdelningen

Vill avsluta med att tacka alla som har hejat ut med banan och på annat sätt stöttat mig under den långa dagen i Kalmar, särskilt min familj! Vet att det kan vara lika jobbigt att stå bredvid som att själv tävla!
Även stort grattis och grymt bra kört av alla andra Halmstad triathleter utmed banan! Försökte att heja på er som jag såg . Kul att vi var så många som 10 stycken från klubben som körde.

Jönköping och stennäset triathlon

Posted by on 11:15 in Tävling | Kommentarer inaktiverade för Jönköping och stennäset triathlon

Efter 1 härlig vecka med familjen i Norge så gick kursen mot Falun. Första veckan på tisdagen körde vi en träningstävling Stennäset triathlon arrangerad av Johan med grillning efteråt. Årets trevligaste tävling!? (efter Åhlatriaden såklart ;)) Riktigt kul man simmar 200 m cyklar 10 km och springer 3km. Det kändes riktigt bra och kroppen kändes bra! Dagen efter skulle jag ut på en lugn jogg inför Medeldistans SM i Jönköping till helgen, detta var nog bland det värsta jag har varit med om! Sprang 1 km var tvungen att gå på grund av yrsel/illamående dum som man är vänder man inte utan tänker det blir nog bättre springer 1 km till men bättre blev det då inte. Fick stanna sätta mig ner och vila innan jag gående lyckades ta mig tillbaka igen. Onsdagen och torsdagen tog jag det väldigt lugnt för att försöka vila bort vad för skräp i kroppen det kan ha varit som orsakat detta. Fredag och dagen innan tävling skulle vi köra korta intervaller för att få igång kroppen lite, redan under uppvärmningen känns det inte helt bra men tänker att det blir bättre, springer mina korta intervaller men sen när vi kommer hem då mår jag rejält dåligt och är tvungen att lägga mig ner på marken och vila. I denna stund hade jag fortfarande förhoppningar om att kunna köra på lördagen och att det säkert bara var nerver och att man är nervös.
Starten går simningen känns helt ok inget konstigt men redan efter halva första varvet på cyklingen börjar jag att må illa och vara riktigt yr, jag bestämmer mig för att cyklingen ska jag i alla fall genomföra och att det säkert släpper efter ett tag, men ut på andra varvet blir det bara värre och efter det bestämmer jag mig för att kliva av. Riktigt tråkigt beslut men det blir inte alltid som man har tänkt sig. DNF är aldrig kul och var riktigt taggad inför att tävla. Bryta ihop och komma igen, kommer vara extra laddad inför Kalmar!
Hejjarklacken var glad och fick mig på bättre humör efteråt.

DSC_0842
Tack för all stöttning efter loppet var inte lätt att bryta och försöka inse att det kanske var bästa beslutet.

Motala och AG-VM!!

Posted by on 10:23 in Tävling | Kommentarer inaktiverade för Motala och AG-VM!!

Vi åkte till Motala redan på torsdagen före tävlingen, är skönt att vara där i god tid innan. Då kan man kolla växlingsområde och banor i lugn och ro. Redan på fredagen hade de bestämt att om inget oväntat skulle inträffa så skulle simningen förkortas till 1500m istället för 4000m. Jag gick och höll tummarna hela fredagen och lördag morgon om att de skulle ändra sitt beslut och att vi skulle få simma i alla fall 3000m istället. Men så blev det inte utan det blev 1500m simning. Första delen av simningen lyckades jag hitta bra fötter att ligga bakom som höll en bra fart men efter vändpunkten och på väg tillbaka tappade jag denna grupp och märkte att jag simmade helgalet! Men hade en bra simning. Ut på cykeln och hade förväntat mig att det skulle vara kallt, kanske inte lika kallt som förra året men ändå kallt, till min förvåning så visade sig vädret från sin bästa sida och solen sken skönt på oss! Delar av bästa hejarklacken tyckte dock det var lite kyligt på morgonen.
DSC_0489
Första 9 milen på cykeln kändes kanon, efter det så märkte jag att jag kanske hade cyklat lite väl hårt i början och de sista 2 milen var grymt tunga! Försökte att bara ta det lugnt och skaka ur benen till löpningen.
DSC_0504
I början på löpningen så gjorde min mage uppror och benen kändes som betong stolpar! Men det lossnade efter ett tag och ut på andra varvet kändes det mycket bättre! Att få rapportering ut på sista varvet om att man leder och kommer hålla ledningen så länge man håller samma tempo gav den extra energin som behövdes! Sista varvet var riktigt tungt och tankarna gick mest till att ”så länge du bara springer tappar du inte så mycket tid bakåt, bara fortsätt spring inte gå!”

DSC_0514

Så sjuukt häftigt att fått vara med om ett AG-VM på hemmaplan och att få vinna guld i min AG 18-24!
DSC_0525

Nästan hela familjen var med, även mormor och morfar hade åkt för att kolla! Så hade helt klart bästa hejarklacken! Vi bodde tillsammans på Z-parkens camping där vi sov i husvagn och mormor och morfar hade hyrt en stuga. Otroligt att det orkar med att åka med mig på alla tävlingar runt om i Sverige!

Varberg

Posted by on 10:11 in Tävling | Kommentarer inaktiverade för Varberg

Första tävlingen för året nästan på hemmaplan i Varberg. Hade mycket tankar innan loppet ifall man skulle köra tempocykel eller inte, det var inte tillåtet med drafting men en ganska teknisk bana. Valet föll tillslut på att köra på min linjecykel. För kom ihåg sen föregående år när jag cyklade tempocykeln att jag ändå inte han med att ligga så mycket i bocken med alla svängar och dylikt. Var även lite rädd för att med många startande att det skulle bli trångt på strandprmenaden på de sista varven, då känndes det också som en bättre ide att ha när tillgång till bromsarna om det skulle hända något och köra lite safe inför sommarens stora mål i Motala bara helgen efteråt!
Simningen var en strandstart och jag tycker att jag kom iväg ganska bra!
DSC_0469
Jag valde att ta av mig våtdräkten nästan direkt efter uppgång ur vattnet, då det var en ganska lång bit att springa till växlingsområdet.
DSC_0472

Cyklingen går på en varvbana där man cyklar 4 varv. Den är ganska trixig på sina ställen och har en ganska brant men väldigt kort backe precis efter växlingsområdet. Väldigt publikvänligt och det uppskattades av hejarklacken under dagen!
DSC_0474
Löpningen även den består av 4st varv som går runt Varbergs fästning. Tur att man har distansmätare på klockan annars är det lätt att tappa bort sig mot slutet när man är trött.
Jag lyckades att hålla det tempot som jag ville på löpningen och att få springa om trean på sista varvet och ha en bra känsla på löpningen var ett bra kvitto inför Motala!
DSC_0481
Två riktigt snabba och duktiga tjejer före mig på pallen, Eva och Sara.